Menu
Menu
Back to portfolio

Bilsten Residence

This residential design-build project is strategically planned in three separate phases. Our clients wanted to transform their outdated home into an open and modern space.  Phase 1: The main residence is being updated with new exterior siding, new windows, and 388 sq. ft. in additions. We also relocated the kitchen from the first floor to the second floor to create a modern entertainment space that is elevated to provide views and natural ventilation. Phase 2: The existing garage is getting a 133 sq. ft. addition to create room for the owner’s contemporary office and media center. Phase 3: In the North-East corner of this long rectangular lot, a new two-story secondary dwelling unit is planned.

  • Location: San Luis Obispo, California
  • Addition Size: 520 sq. ft.
  • Project Team:
    • Ashley & Vance Engineering – Structural Engineering
    • Garden Escapes – Landscape Design

 

Services Provided:

  • Architecture
  • Interior Design
  • Construction Management

 

*Currently on the boards.